Det är grönt vill inspirera till att laga rätter av växtbaserade proteinkällor att variera med i vardagen. Här hittar du lättlagade,  säsongsanpassade och näringsberäknade vegetariska recept. Byter du till några vegetariska rätter i veckan gör du mycket för både miljön och hälsan. 

Baljväxter och är grunden i de flesta recept  och recepten är baserade på råvaror och produkter från växtriket. Många recept innehåller gryner och fullkornsprodukter. Några recept innehåller en liten mängd ägg och mejeriprodukter som tillbehör. Alla recept är näringsberäknade.

Recepten innehåller relativt få ingredienser för att minska onödigt matsvinn.

Recepten på Det är grönt är näringsberäknade av dietist. Beräkningarna redovisas för respektive recept. Här kan du läsa mer om näringsberäkningarna.

Här finns mer information om  salt i maten generellt och tips kring salt i de recept som vi utformar.

Förutom att alla recept är näringsberäknade har utsläppet av växthusgaser beräknats. Här kan du läsa mer om det.