Tortilla med vit bönkräm & grönsaker

Antal portioner: 4 port

Tidsåtgång: 20 min 

Säsong:

Ingredienser

8 tortillabröd (medelstora)

Vit bönkräm:
2 förpackning stora vita bönor (2 x 380 g, 2 x 230 g avrunnen vikt)
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grönsaksfyllning:
1 paprika 
2 tomater 
 ½ röd eller gul lök 
1 msk olivolja  
2 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm chiliflakes

Gör så här

1. Vit bönkräm:

  • Häll av skölj bönorna och lägg i en mixerbunke. 
  • Pressa citronen och tillsätt 3 msk citronsaft, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  • Häll av skölj bönorna och lägg i en mixerbunke. Mixa allt till en slät kräm.

 

2. Grönsaksfyllning:

  • Skär tomaterna och paprikan i bitar.
  • Hacka löken.
  • Lägg över grönsakerna i en liten bunke eller skål.
  • Tillsätt 1 msk olivolja, 2 tsk spiskummin, 2 krm salt och 1 krm chiliflakes.

3. Fyllda tortillas:

  • Bred bönkrämen på 4 tortillas. Fördela grönsakerna ovanpå. Lägg på 4 tortillas som lock. 
  • Stek de fyllda tortillabröden  i torr panna i ca 3 minuter på varje sida så de får lite färg. 

Servering:

Lägg upp de steka bröden på tallrikar och skär upp i trekanter.

Näringsberäkning

1 portion fylld tortilla med enligt recept ger:
Energi: 500 kcal
Protein: 17  g
Fett: 15 g
Kolhydrat: 70  g 
Fiber: 11 g 

Co2e: < 0,5 kg