Tortilla med vit bönkräm & grönsaker
Antal portioner: 4 port
Tidsåtgång: 20 min
Säsong:
Ingredienser
8 tortillabröd (medelstora)
Vit bönkräm:
2 förpackning stora vita bönor (2 x 380 g, 2 x 230 g avrunnen vikt)
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Grönsaksfyllning:
1 paprika
2 tomater
½ röd eller gul lök
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm chiliflakes
Gör så här
1. Vit bönkräm:
- Häll av skölj bönorna och lägg i en mixerbunke.
- Pressa citronen och tillsätt 3 msk citronsaft, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Häll av skölj bönorna och lägg i en mixerbunke. Mixa allt till en slät kräm.
2. Grönsaksfyllning:
- Skär tomaterna och paprikan i bitar.
- Hacka löken.
- Lägg över grönsakerna i en liten bunke eller skål.
- Tillsätt 1 msk olivolja, 2 tsk spiskummin, 2 krm salt och 1 krm chiliflakes.
3. Fyllda tortillas:
- Bred bönkrämen på 4 tortillas. Fördela grönsakerna ovanpå. Lägg på 4 tortillas som lock.
- Stek de fyllda tortillabröden i torr panna i ca 3 minuter på varje sida så de får lite färg.
Servering:
Lägg upp de steka bröden på tallrikar och skär upp i trekanter.
Näringsberäkning
1 portion fylld tortilla med enligt recept ger:
Energi: 500 kcal
Protein: 17 g
Fett: 15 g
Kolhydrat: 70 g
Fiber: 11 g
Co2e: < 0,5 kg