Pasta med kryddig paprikaröra

Rik på fiber, järn och vitamin C!

Antal portioner: 4 port

Tidsåtgång: 20 min

Säsong:

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk tomatpuré
3 msk raps- eller olivolja
2 paprikor (röda eller gula)
1 förp. krossade tomater (ca 400 g)
2 förp. svarta bönor (2 x 380 g)
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

300 g pasta (gärna fullkorn)

Ev. 4 msk ekologisk riven ost

Gör så här

Pasta med kryddig paprikaröra:

  • Hacka lök och vitlök. 
  • Värm 3 msk olja i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Fräs på låg värme i 3-5 minuter. 
  • Skär paprikan i 1 x 1 cm stora bitar. Häll ner paprikabitarna i stekpannan och fräs i 3-5 min.
  • Tillsätt 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och de krossade tomaterna.  Låt det puttra i några minuter. 
  • Häll av och skölj de svarta bönorna. Tillsätt i paprikaröran och låt allt bli varmt. 
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Servering:

Servera den nykokta pastan med paprikaröran och strö ev. över 1 msk riven ost.

Näringsberäkning

1 portion fullkornspasta med kryddig paprikaröra och 1 msk riven ost enligt recept ger:
Energi: 540 kcal
Protein: 21  g
Fett: 14 g
Kolhydrat: 74  g 
Fiber: 17  g 

CO2e: < 0,5 kg