Pasta med kryddig paprikaröra
Rik på fiber, järn och vitamin C!
Antal portioner: 4 port
Tidsåtgång: 20 min
Säsong:
Ingredienser
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk tomatpuré
3 msk raps- eller olivolja
2 paprikor (röda eller gula)
1 förp. krossade tomater (ca 400 g)
2 förp. svarta bönor (2 x 380 g)
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g pasta (gärna fullkorn)
Ev. 4 msk ekologisk riven ost
Gör så här
Pasta med kryddig paprikaröra:
- Hacka lök och vitlök.
- Värm 3 msk olja i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Fräs på låg värme i 3-5 minuter.
- Skär paprikan i 1 x 1 cm stora bitar. Häll ner paprikabitarna i stekpannan och fräs i 3-5 min.
- Tillsätt 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och de krossade tomaterna. Låt det puttra i några minuter.
- Häll av och skölj de svarta bönorna. Tillsätt i paprikaröran och låt allt bli varmt.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Servering:
Servera den nykokta pastan med paprikaröran och strö ev. över 1 msk riven ost.
Näringsberäkning
1 portion fullkornspasta med kryddig paprikaröra och 1 msk riven ost enligt recept ger:
Energi: 540 kcal
Protein: 21 g
Fett: 14 g
Kolhydrat: 74 g
Fiber: 17 g
CO2e: < 0,5 kg