Färskpotatissallad med borlottibönor, ägg & grönsallad

Rik på folat och fibrer

Antal portioner: 4 port
Tidsåtgång: 30 min  Säsong:

Ingredienser

900 g färskpotatis
2 förpackningar borlottibönor 2 x 380 g st (2 x 230 g avrunnen vikt)
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
1 burk kapris ca 100g med spad (50 g avrunnen vikt).
1 msk spad från kapris
5 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 – 1 tsk salt
Nymald svartpeppar
1 huvud grönsallad av valfri sort
4 ekologiska ägg

Gör så här

  • Skrubba och och koka färskpotatisen i lättsaltat vatten.
  • Skär salladslöken i fina skivor. Kvarta rädisorna. Häll av kaprisen och spara 1 msk av lagen. Häll av och skölj borlottibönorna.
  • Dressing: Rör ut 0,5 tsk  salt i 2 msk vinäger, tillsätt 1 msk kaprislag, 5 msk rapsolja och rejält med nymald svartpeppar.  
  • Dela den nykokta potatisen i stora bitar. Lägg i en stor salladsskål. Häll över dressingen. Tillsätt salladslök, kapris, bönor och rädisor.
  • Blanda om och smaka av med salt.
  • Koka äggen ca 5 minuter för mjuk äggula och 8 minuter för hårdkokt ägg. Skölj, skala och dela äggen
  • Skölj och plocka grönsalladen.
  • Lägg grönsalladen på tallrikar och fördela potatissalladen ovanpå.

Servering:

Servera färskpotatissalladen med de kokta ägghalvorna.

Näringsberäkning

1 portion (¼ del av receptet) färskpotatissallad med 1 kokt ägg och  grönsallad ger:

Energi: 525 kcal
Protein: 21  g
Fett: 23 g
Kolhydrat: 52  g
Fiber: 14  g

CO2e: < 0,5 kg