Färskpotatissallad med borlottibönor, ägg & grönsallad
Rik på folat och fibrer
Antal portioner: 4 port
Tidsåtgång: 30 min Säsong:
Tidsåtgång: 30 min Säsong:
Ingredienser
900 g färskpotatis
2 förpackningar borlottibönor 2 x 380 g st (2 x 230 g avrunnen vikt)
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
1 burk kapris ca 100g med spad (50 g avrunnen vikt).
1 msk spad från kapris
5 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 – 1 tsk salt
Nymald svartpeppar
1 huvud grönsallad av valfri sort
4 ekologiska ägg
Gör så här
- Skrubba och och koka färskpotatisen i lättsaltat vatten.
- Skär salladslöken i fina skivor. Kvarta rädisorna. Häll av kaprisen och spara 1 msk av lagen. Häll av och skölj borlottibönorna.
- Dressing: Rör ut 0,5 tsk salt i 2 msk vinäger, tillsätt 1 msk kaprislag, 5 msk rapsolja och rejält med nymald svartpeppar.
- Dela den nykokta potatisen i stora bitar. Lägg i en stor salladsskål. Häll över dressingen. Tillsätt salladslök, kapris, bönor och rädisor.
- Blanda om och smaka av med salt.
- Koka äggen ca 5 minuter för mjuk äggula och 8 minuter för hårdkokt ägg. Skölj, skala och dela äggen
- Skölj och plocka grönsalladen.
- Lägg grönsalladen på tallrikar och fördela potatissalladen ovanpå.
Servering:
Servera färskpotatissalladen med de kokta ägghalvorna.
Näringsberäkning
1 portion (¼ del av receptet) färskpotatissallad med 1 kokt ägg och grönsallad ger:
Energi: 525 kcal
Protein: 21 g
Fett: 23 g
Kolhydrat: 52 g
Fiber: 14 g
CO2e: < 0,5 kg