Dator

Jodberikat salt:

Använd alltid jodberikat salt när du lagar mat. Jod tillsätts i salt eftersom det annars kan vara  svårt att få sig tillräckligt mängd genom maten. Det står på förpackningen om saltet är berikat. Joderat salt är viktigt för alla men särskilt om du inte äter fisk, ägg och mejeriprodukter. Däremot ska du inte salta för mycket på maten eller äta mycket av salta produkter. Salt som tillsätts i exempelvis snacks är sällan jodberikat. I Sverige rekommenderas vi generellt att minska på saltintaget.

Salt i recepten:

Smaka alltid av innan du tillsätter salt!  Om saltmängden i recepten är angivet med ett spann, börja alltid med den mindre mängden och smaka av innan du tillsätter mer salt.

Mobil

Jodberikat salt:

Använd alltid jodberikat salt när du lagar mat. Jod tillsätts i salt eftersom det annars kan vara  svårt att få sig tillräckligt mängd genom maten. Det står på förpackningen om saltet är berikat. Joderat salt är viktigt för alla men särskilt om du inte äter fisk, ägg och mejeriprodukter. Däremot ska du inte salta för mycket på maten eller äta mycket av salta produkter. Salt som tillsätts i exempelvis snacks är sällan jodberikat. I Sverige rekommenderas vi generellt att minska på saltintaget.

Salt i recepten:

Smaka alltid av innan du tillsätter salt!  Om saltmängden i recepten är angivet med ett spann, börja alltid med den mindre mängden och smaka av innan du tillsätter mer salt.